top of page
Groep02b.jpg

ONZE WERKWIJZE

WERKWIJZE KATTEN

Onze katten

Zijn zorgvuldig uitgekozen uit goede lijnen bij gereformeerde fokkers uit Rusland en Duitsland/polen. We hebben gekozen om onze poezen uit het buitenland (Rusland/Polen) te halen om zo dicht mogelijk bij de oorsprong van het ras te blijven. Onze katten hebben allemaal champions, grand en/of world champions als (groot)ouders in hun stambomen staan. 

Al onze poezen

Worden jaarlijks getest op Fiv/Felv en HCM/ PKD d.m.v. echo en allemaal negatief bevonden. We vinden het belangrijk om de goede en mooie lijnen in stand te houden. En mogen dan ook alleen gedekt/dekken met een geteste partner.

 

Voeding

Onze katten krijgen meerdere soorten top voer.

Zowel brok als nat en rauw en gekookt vlees/vis.  Brok staat hier onbeperkt, nat voer krijgen ze minimaal 2 a 3 keer per dag. Krijgen ook regelmatig lekker stukje gekookt kip of witvis als extra. 

We werken vooral met Duitse merken, hier zit een hoger vlees gehalte in:

Nat: animonda, Mac's, Mjamjam en feringa en evt Barf .

Brok: Freitag (dit bestellen wij bij: by Mimos)

Voor evt interesse in goede voeding neem een kijkje op www.catmoneo.nl

Hier staan evt wat goede alternatieve op.

Bakvulling:

Wij werken sinds kort met Eko litter te bestellen bij: by Mimos. Dit bevalt ons heel goed.

De verzadiging is minder en het heeft de voordelen van houtkorrels klei grit samen.

Het is op Tofu basis en kan dus in de GFT bak.

Voorheen hadden wij de Peewee, dit beviel ons opzich prima alleen we waren zoekende naar verbetering. 

 

Wij willen

Echt iets bijdrage aan het ras, daarom showen wij onze katten, zodat we weten of we nog steeds met elke generatie aan de ras standaarden (blijven) voldoen en dus niet het ras veranderen. Zo willen we dat al onze katten eerst Ex1 en een titel behalen voordat we verder gaan voor evt Fok. Dit ter bevestiging van de Fok- en Show-kwaliteiten van onze katten. En natuurlijk zijn we daardoor ook hele trotse katten ouders met de behaalde resultaten :D

We hebben eigen Dekkater(s)

En onze dames zullen dan ook Hoofdzakelijk worden gedekt door hun. Het voordeel van een eigen kater is een hoop minder stress omdat ze samen zijn opgegroeid en het reizen naar de kater is bij ons dus niet van toepassing.​ Enkele keer zullen we een buitendekking ivm andere genen combinatie enz doen.

Werkwijze: Onze werkwijze

WERKWIJZE KITTENS

Uitegrekende datum

Ca. 2 weken voor de uitgerekende datum zal de moederpoes bij ons verplicht boven verblijven/slapen 's-nachts. Dus ze mag niet de serre 's-nachts meer in. De werpkist staat altijd klaar bij ons in de (kraam)kast, zodat mama alvast kan wennen aan de kist en er ook op de gemak in voelt. De kist staat bij ons op de kamer zodat we haar in de gaten kunnen houden voor als ze snacht begint (wat meestal zo is) zo kunnen we de moederpoes evt ook bijstaan tijdens de bevalling.

Bevalling

Zodra de kittens geboren zijn blijft Moederpoes de eerste dagen alleen met haar kittens. Na enkele dagen laten we de andere dames kennis maken met moeders en de kittens. De ene poes houd van de drukte om zich heen (bijv woonkamer) en de andere juist niet en wil graag in een rustigere ruimte.  Dit laten we volledig over aan de moederpoes over. We merken dat de ene moeder echt de kittens apart wil en zelf af en toe naar de dames heen en weer gaat en de andere wil graag iedereen om zich heen en hier spelen we op in. Want een ongelukkige mama is ook niet goed, dus de mama is hier helemaal leidend in.

rond 10 dagen

Gaan de oogjes en oren open in deze periode ligt de moederpoes met haar kittens nog bij ons op de kamer.

 

Bij ca 3-4 weken

Beginnen de kittens echt uit de werkpkist te ontsnappen en verhuizen ze naar de woonkamer naar de kittenren. Hier staat ook de waterfontein en een kattenbak in de ren om zo alvast kennis mee te laten maken.

 

Eind week 4

Introduceren we langzaam natvoer en/of geweekte brokjes. De ene kitten is hier helemaal aan toe en is helemaal enthousiast en de andere vind het maar niks. Dit mag nog in deze fase en is geen probleem. 

Vanaf week 6

Beginnen ze meestal uit de ren te klauteren en dan gaat de ren weg en hebben ze de hele woonkamer tot hun beschikking. Dan kunnen ze bij ons op de bank liggen en kroelen enz.

Deze week beginnen we meestal rustig aan met de Kraamvisite van onze wachtlijsters en/of evt kennismakingsgesprekken met potentiële nieuwe butlers.

Rond 8-9 weken

Krijgen ze hun eerste vaccinatie en check up. Rond deze week zijn ze vaak behendig genoeg om zelfstandig naar de serre te kunnen klauteren. Hier kunnen de kittens lekker ravotte, klimmen en klauteren. Op deze manier kunnen ze goed socialiseren met de andere dames en hun klim en speel technieken verbeteren. Hier besteden we veel aandacht aan. Dit is namelijk een belangrijk punt voor hun toekomst! Al onze kittens zijn tot nu altijd super stoer geweest en bij hun nieuwe butlers binnen enkele dagen geacclimatiseerd en dikke maatjes met evt. andere huisdieren. Hier zijn wij ook super trots op dat onze kittens het zo goed doen en onze socialisatie training dus de vruchten afwerpt. 

 

In week 12

Krijgen de kittens hun laatste inenting en check up
voorheen gingen dan ze kittens week na inenting weg, sinds 2023 is het week 14.  Dit is vanuit de rasvereniging dus verlengt naar 14 weken.

 

In week 13

Komt de fotograaf langs en maakt van het nestje een mooie groepsfoto en per kitten los een aantal foto's. hierna doen wij direct te sterilisatie/castratie.

In week 14

Gaan de kittens naar hun nieuwe BUTLER :D

Contact

Mensen die contact met ons opnemen met alleen de tekst "heb je nog een kitten te koop" of "hoeveel kost een kitten" nemen wij niet serieus en zullen hier ook niet op reageren.

We verwachten dat als je contact opneemt met ons dat je jezelf een klein beetje voorstelt, motivatie waarom je een sibeer zou willen enz.

Aan de hand van deze info nemen we contact op en word evt een kennismakingsgesprek/allergietest ingepland.

Kennismakingsgesprek/allergie test

Wij doen altijd eerst een kennismakings gesprek/ allergie test.

Dit vinden wij erg belangrijk en zonder een gesprek word een kitten ook niet geplaats.

Zo kunnen we de eventuele nieuwe eigenaren leren kennen en jullie ons en kun je zien waar je evt wat gaat kopen.

Zeker als er ook een allergie in het spel is; na kennismakingsgesprek wachten dan ook altijd minimaal 24u-48u of er eventueel een "verlate" reactie optreedt. Aan de hand daarvan kunnen we over gaan tot het plaatsen op de wachtlijst. 

Kraamvisite / Voorkeur

Hierna zal pas de kraamvisite plaatsvinden (vanaf week 6 van de kitten) en hier kan een evt voorkeur voor een bepaalde kitten uitgesproken worden.

We kijken ook altijd naar de gezinssamenstelling, de behoeftes van het gezin enz.

Zo kunnen we advies geven welke kitten qua karakter beter bij u/jullie past. Je kan soms zo verliefd zijn op het uiterlijk maar het karakter moet ook bij de persoon/gezin passen. Soms is er geen klik met de kitten, dit is kan ook wel eens gebeuren. Dit proberen we dan allemaal in het gesprek te achterhalen en evt. te matchen. Als dit niet lukt dan houd het op. We willen namelijk het beste voor de kitten en zolang er geen match is blijft een kitten bij ons.

Zal gelijk met de deur in huis vallen onze kittens zijn niet goedkoop.

Onze kittens komen uit goede (gezonde en geteste) lijnen en hier zijn onze fokstandaarden ook naar.

De prijs is € 1350,-

Onze kittens zijn voorzien van

 • Stamboom

 • Ontwormingsschema voldaan

 • Dierenarts check 2x 

 • Inenting 2x

 • De kitten is gechipt en krijgt een overderachtscode mee om op eigen naam te zetten.

 • De kitten is gesteriliseerd/castreert

 • Krijgt een maand gratis Figo verzekering mee.

 • Kittenpakket: hier zit voer (brok en nat) voor de eerste week in, persoonlijk presentje, kattensnackje, kattenspeeltje, info folders, kortingslink zooplus enz.

 • 3 professionele foto's van je kitten.
  Deze worden gemaakt door IJsendoorn Photography 

bottom of page